Skoluppgift med skarp brief vinter 2020-2021, grupparbete

Brief:
Forskare på Karolinska Institutet ska ta fram ett nytt typ av blodprov där provtagaren själv sticker ett hål i fingret och sedan droppar blod på ett provkort som provtagaren sedan postar iväg med ett returkuvert. De ville ha en förpackning som skulle kännas seriös och trovärdig och som skulle få plats i en brevlåda.

Min roll:
Jag kom på idén om att komponenterna till blodprovet skulle sitta i den ordning som provet ska tas, i detta fall så sitter komponenterna fast med silikonlim. För oss var det även viktigt att göra en förpackning som är billig och lätt att återvinna. Eftersom att produkten är för engångsbruk så behövde det inte vara en ”vanlig” låda. Jag skissade då upp konstruktionen till denna förpackning som bara behöver en limflik. Med den enkla konstruktionen och nedskärning på lim så är det en hållbar förpackning i många led. 

Jag utformade även allt grafiskt material och symbol till logotyp för det kommande företaget. De önskade att det inte skulle kännas sjukvård så symbolen blev en stiliserad bild av blomman fuchsia som kallas för bloddroppe. Punkterna nedantill står för antal punkter i blodkortet och om man vänder på formen så likar det ett diagram, detta symboliserar att man blir en del av ett data i den slutgiltiga analysen. Jag gjorde även 3D-modellering av förpackningen med stillbild och animation samt presentationsmaterial. 

Symbol till logotyp

Back to Top